7. miesto na Tímových majstrovstvách sveta




Slovenská reprezentácia obsadila 7. miesto na Tímových majstrovstvách sveta v discgolfe, ktoré sa konali v dňoch 21. – 24. augusta v Mäetaguse Disc Golf Center neďaleko mesta Alutaguse v Estónsku. Zlatú medailu suverénne získal fínsky tím, ktorý vo finále zvíťazil nad Nemeckom, bronz získalo domáce Estónsko. Na majstrovstvách sveta štartovalo 17 krajín a slovenský tím bol nasadený na 10. mieste.

Deň 1

Slovenský tím postúpil zo základnej skupiny z druhej priečky po víťazstvách 6:2 nad Kanadou, úradujúcim majstrom sveta z roku 2017, 6:2 nad Lotyšskom a prehrou s českým tímom v pomere 1:7.

   

Deň 2

Postup medzi najlepších 8 discgolfových krajín sveta si slovenská reprezentácia vybojovala víťazstvom nad Veľkou Britániou 5:3.

   

Deň 3

Tretí deň sa niesol v znamení ťažkých zápasov proti silným súperom. Najskôr slovenský tím v zápase o nasadenie prehral proti Estónsku 2:6 a následne si ho v súboji o štvrťfinále vybral fínsky tím, s ktorým prehral 0:8.

      

Deň 4

Formát turnaja poslal slovenský tím do boja o 7. miesto, a to opäť proti Kanade, majstrom sveta z roku 2017. Vďaka víťazstvu Marka Čačalu a Katky Boďovej v hre dvojíc a excelentnej hre Michala Kúdelu a Karola Hrubjáka slovenský tím remizoval s Kanadou 4:4. V prípade remízy má prednosť výsledok dvojíc, čo znamenalo výhru nad Kanadou a konečné umiestnenie slovenskej reprezentácie na 7. mieste.

     

V roku 2021 sa budú tímové majstrovstvá sveta konať vo Varaždine v Chorvátsku. Slovenská reprezentácia v septembri štartuje na Majstrovstvách strednej Európy v Novom Jičíne v Česku, kde sa stretne discgolfová špička nášho regiónu. Veríme, že naši reprezentanti ukážu svoje kvality a získajú pre slovenský discgolf opäť cenné medaily.

Autorka článku: Soňa Švecová, #70837.